Lavašas su įdaru – puikus užkandis užklupus svečiams ar lengvai vakarienei: subtilaus skonio, greitai paruošiamas, nekaloringas. Dažnai žmonės, norintys atsikratyti nereikalingų kilogramų duonos gaminius pakeičia lavašais ir negali sustoti. Norintys džiaugtis dailiomis kūno linijomis mielai renkasi sočius ir gardžius lavašo suktinukus.
Šis produktas – tikras atradimas mėgstantiems skaniai valgyti, bet nerimaujantiems dėl savo figūros. Šiandien jums atskleisime, kokius įdarus galite pasigaminti, jei norite skaniai pavalgyti, tačiau nenorite gaišti laiko prie puodų.
Gardūs ir skanūs įdarai
Lavašas su korėjietiškomis morkomis ir žolelėmis. Jei norite subtilesnio skonio, galite įberti šiek tiek susmulkinto kumpio arba virtos vištienos krūtinėlės. Ištieskite lavašą, sutepkite majonezu, Cezario padažu ir išdėliokite visus ingredientus. Jei norite nekaloringo patiekalo, naudokite neriebios grietinės padažą. Sumaišykite kelis šaukštus neriebios grietinės su sojų padažu. Įberkite prancūziškų garstyčių sėklų ir maltų juodųjų pipirų. Viską išmaišykite, ir padažas paruoštas! Susukite lavašą į ritinį ir supjaustykite porcijomis.
Naminė šavarma per penkias minutes. Sumaišykite grietinę, majonezą ir smulkintą česnaką. Šiuo padažu sutepkite lavašą. Pabarstykite lavašą daržovėmis ir ant viršaus uždėkite grybų ar vištienos. Tada atsargiai susukite šavarmą. Pašildykite ant grotelių arba keptuvėje be aliejaus. Ir patiekite, kol karšta. Vieną galą galite panardinti į likusį padažą, kaip tai daroma užkandinėse.
Salotos, konservuoti kukurūzai ir vištienos arba kepenėlių paštetas. Taip pat, norėdami gauti papildomo sultingumo, galite įvynioti šviežią arba marinuotą agurką, supjaustytą plonais griežinėliais. O vietoj pašteto kai kurios šeimininkės naudoja žuvies ar krevečių užtepėlę. Patiks itin subtilaus ir išskirtinio skonio savininkams!
Kreminis sūris ir raudona žuvis. Ant lavašo pagrindo užtepkite ploną sluoksnį kreminio sūrio. O ant viršaus išdėliokite plonus lengvai sūdytos lašišos griežinėlius. Ir pabarstykite smulkintais krapais. Štai ir viskas, įstabus užkandis paruoštas per tris minutes!
Nesivaržykite eksperimentuoti su įdaro ingredientais. Svarbiausia, kad lavašas nebūtų per sausas.
Kietasis sūris su česnaku. Bet kokios rūšies kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite kelias dideles česnako skilteles ir jas smulkiai sukapokite. Tada sumaišykite sūrį ir česnaką su vienu šaukštu graikiško jogurto arba grietinės. Ir tada įdėkite porai minučių į mikrobangų krosnelę arba ant grotelių. Šis lavašo suktinukas puikiai derės su namine adžika.
Kepta veršiena su daržovėmis. Veršieną apkepkite iki auksinės rudos spalvos ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Pomidorus ir papriką supjaustykite kubeliais. Įdarą dėkite ant salotų lapų, sudėkite svogūnus ir mėgstamą padažą. Galite naudoti grietinėlę arba pomidorų padažą. Apšlakstykite citrinos sultimis ir susukite į gražų ritinėlį.
Kumpis ir sūris. Kumpį ir kietąjį sūrį supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat susmulkinkite tas šviežias žoleles, kurios jums labiausiai patinka. Tiks salotų lapai, bazilikas, pekino kopūstai. Sutepkite lavašą majonezu ir išdėliokite visą įdarą. Susukite ritinį ir supjaustykite gabalėliais. Patiekdami galite apipilti teriyaki padažu.
Kepta mėsa. Taip pat tiks ir kepta mėsa. Į lavašą galite įvynioti bet kokią ant grotelių keptą mėsą. Jei norite, naudokite šašlykinę arba kebabų kepsninę. Norite karštų ir sultingų kepsnių? Į nedidelį indą supilkite adžiką ir kečupą, ir gausiai panardinkite į mišinį lavašą su mėsos įdaru.
Lavašas yra gardus užkandis, ir jums prireiks tik šiek tiek fantazijos ir sveikų ingredientų. Šiandien pasidalijome gardžių ir sočių lavašo suktinukų receptais. Pasirinkite bet kurį pagal savo skonį, ir pasilepinkite skaniais ir lengvais užkandžiais. O jei laukiate svečių – nustebinkite ir juos! Gero apetito!