Lašiša savaime yra skani, jai nereikia papildomų padažų ir pagardų. Užtenka ją kepti su aromatinėmis žolelėmis, daržovėmis ir citrina. Kepta žuvis skanus patiekalas, būtinai išbandykite šį receptą!
Ingredientai:
lašiša – 2 gabalėliai;
svogūnai – 1/2 vieneto;
citrina – 2 griežinėliai;
lauro lapas – 2 vienetai;
maltų juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį;
pomidorai – 1–2 vienetai;
šviežių žolelių – pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žuvį gabaliukais (gana dideliais). Dėkite foliją ant kepimo skardos, ant jos dėkite nuluptus ir supjaustytus svogūnų žiedus, lašišą ir citrinos griežinėlius kiekvienam lašišos gabalėliui.
Toliau – užbarstykite pipirų ir druskos, sudėkite pomidorų gabaliukus ir lauro lapus. Apvyniokite žuvies kepsnius ir daržoves folija ant viršaus ir kepkite iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Apibarstykite ją smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis ir patiekite. Skanaus!