Šie kotletai patiks net tiems, kurie šiaip kotletams per daug neprijaučia!
Sudėtis:
1-1,5 kg maltos mėsos (geriausia kiauliena + jautiena)
3-4 vidutinės bulvės
3-4 svogūnai
1 bandelė (arba balta duona)
1 kiaušinis
pienas
druska
pipirai
garstyčios
augalinis aliejus
Gaminimas:
Bulves ir svogūnus susmulkinkite trintuvu (galima perleisti per mėsmalę).
Suplėšykite bandelę (duoną) į gabalus ir pamirkykite piene, kad būtų visiškai apsemti. Leiskite duonai išbrinkti.
Nenusunkę pieno, duoną įmaišykite į maltą mėsą kartu su bulvių ir svogūnų mase. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, bet ne per daug.
Pridėkite šaukštelį garstyčių, bet žiūrėkite, kad nebūtų per aštru.
Gerai išminkykite maltą mėsą. Įpilkite šaukštą aliejaus. Tada leiskite pailsėti mažiausiai 10 min.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite.
Kai viena pusė paruduos, kotletus apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite.
Skanaus!