Šis skanus ir paprastas pyragas turbūt kiekvienam žinomas nuo vaikystės. 90-aisiais šis pyragas buvo labai populiarus. Svarbiausia, kad jo nereikia kepti ir jis pagaminamas iš minimalaus ingredientų kiekio. Atrodo, kad produktai yra įprasti, tačiau pyrago skonis tiesiog nuostabus!
Ingredientai:
- 500 gramų žuvies formos krekerių sausainių;
- 500 gramų grietinės;
- 1 stiklinė cukraus;
- 1 pakelis vanilino;
- 1 bananas.
Gaminimas:
Pirmiausia išplakite grietinę su cukrumi. Naudokite riebesnę grietinę.
Į grietinę sudėkite griežinėliais supjaustytą bananą ir krekerius. Viską sumaišykime.
Suformuokite pyragą. Sudėkite masę į kepimo indą arba tiesiog į kokį nors dubenį.
Papuoškite pyrago viršų. Galima apibarstyti tarkuotu šokoladu, vaflių trupiniais, kokoso drožlėmis arba papuošti vaisiais.
Pyragą reikia gerai sušaldyti, todėl padėkite jį į šaldytuvą 4–6 valandoms. Geriausia palikti pastovėti per naktį. Kuo ilgiau pyragas stovi, tuo skanesnis jis yra.
Patikėkite, vaikai šį pyragą labai mėgsta. Jūsų šeima liks sužavėta!