Marinuotų pomidorų receptų yra daug, tačiau šis nepanašus į kitus. Dėl vieno ingrediento pomidorai įgauna neįtikėtiną skonį. Ir šis nuostabus ingredientas yra vynuogės. Pomidorai gali būti patiekiami prie šventinio stalo ar kasdien, jie gerai dera su mėsa ir šaltais užkandžiais. O vynuogės gali papuošti patiekalus, jos skonis taip pat džiugina.
Ar tai jau jus suintrigavo? Mūsų redaktoriai pasidalins su jumis šio puikaus marinavimo būdo receptu.
MARINUOTI POMIDORAI SU VYNUOGĖMIS
Jums reikės:
- 1 kg pomidorų
- 300 g vynuogių
- 4 skiltelės česnako
- 1-2 serbentų lapai
- šiek tiek krapų
- 2 šakelės petražolių
- 6 šaukštai cukraus
- 1,5 šaukšto druskos
- 3 šaukštai acto
- vandens
- aitriųjų pipirų
- juodųjų pipirų 5 žirneliai
Gaminimas:
Pasirinkite gerus, kietus pomidorus, nuplaukite ir nuskabykite kotelius. Žalių vynuogių kekes kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite.
Išplaukite stiklainius. Iš esmės jų dydis neturi reikšmės, rinkitės patys, tačiau šis receptas yra skirtas dviem 2 litrų stiklainiams. Pritaikykite ingredientų skaičių, atsižvelgdami į stiklainių skaičių ir dydį. Išplaukite, nusausinkite ir sterilizuokite stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu dangtelius. Ant stiklainio dugno sudėkite po 2 skilteles česnako, serbentų lapą, šakelę petražolių, krapų ir porą aitriųjų pipirų.
Sudėkite pomidorus ir vynuoges į stiklainį. Pomidorai turėtų būti suspausti, tačiau neturėtumėte jų sutrinti. Jų turėtų būti iki viršaus.
Druską ir cukrų buvo padalinkite į stiklainius. Taip pat suberkite juodųjų pipirų žirnelius. Užvirkite vandenį ir supilkite ant pomidorų, uždenkite stiklainius švariais dangčiais. Po 15 minučių supilkite atvėsintą vandenį į puodą ir užvirkite dar kartą. Kai vanduo užvirs, išjunkite šilumą ir įpilkite acto.
Dabar supilkite marinatą į stiklainius, sandariai užsukite dangtelius. Apverskite marinuotų pomidorų stiklainius ir palikite juos šiltai, kol atvės.