Juk kartais norisi ko nors labai skanaus, bet taip pat ir lengvo bei gaivaus. Dažniausiai tai būna ledai, tačiau yra ir dar skanesnis desertas! Jo receptu ir dalinamės.
Sudėtis
- 1 l pieno
- 200 g cukraus
- 150 g miltų
- 90 g kakavos
- vanilinio cukrus pagal skonį
- 50 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- 20 g cukraus (plakimui)
- 200 g kokosų drožlių
Gaminimas
Pirmiausia supilkite pieną (geriausia į puodą storu dugnu), tada suberkite miltus, kakavą, cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite ir uždėkite ant ugnies.
Kol masė šyla, paruoškite formą, kurioje dėsite desertą. Sutepkite sviestu ir pabarstykite kokosu.
Šokoladinė masė turėtų virti apie 10 minučių. Nepamirškite jos pamaišyti, ji turi sutirštėti, tačiau, pasirodžius pirmiesiems burbuliukams, nukelkite ją nuo ugnies. Tada įdėkite sviesto. Viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti vienalytę masę.
Kol masė karšta, sukrėskite ją į formą ir tolygiai paskirstykite.
Padėkite į šaldytuvą maždaug valandai. Tuo metu paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi. Sukietėjus šokolado masei, ant viršaus tepkite kremą.
Tada perpjaukite per pusę, o po to dar į penkias dalis ir suvyniokite į ritinius.
Šis desertas yra daug skanesnis nei ledai!