Cukinija neturi ryškaus skonio, todėl puikiai tinka su daugeliu produktų. Išbandykite šį troškinį ir įsitikinkite tuo patys!
Ingredientai:
300 gramų vištienos filė;
500–600 gramų cukinijos;
dvi skiltelės česnako;
lydytas sūris (90–100 gramų);
80 mililitrų pieno;
druska, malti pipirai, raudonėliai – pagal skonį.
Gaminimas:
Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais. Iš esmės galite naudoti bet kurią vištienos dalį, tik reikės pašalinti kaulus ir odą. Cukiniją gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Jei norite, galite cukiniją sutarkuoti.
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite vištienos filė. Kepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami, kol pasikeis mėsos spalva. Tada ją pasūdykite, paskaninkite pipirais ir susmulkintu česnaku. Tuomet sudėkite cukiniją, viską išmaišykite ir kepkite 4-5 minutes. Tuo metu greitai pagaminkite sūrio padažą.
Lydytą sūrį sutrinkite trintuvu. Kad sūrį būtų lengviau sutrinti, 10 minučių palaikykite jį šaldiklyje ir sutepkite trintuvę aliejumi. Ten supilkite karštą pieną, įberkite truputį druskos ir plakite iki vientisos masės. Po 5 minučių supilkite sūrio padažą į cukinijas, išmaišykite, pabarstykite raudonėlio.
Belieka išmaišyti ir galite patiekti prie stalo. Skanaus!