Šiais laikais daugelis mėgsta sveiką ir visavertę mitybą. Blynai iš moliūgų yra puikūs pusryčiai visai šeimai. Pradėkite dieną sveikai ir skaniai!
Ingredientai:
Moliūgas – 400 gramų;
kiaušinis – 1 vienetas;
viso grūdo arba kvietinių miltų – 150 gramų;
kefyras – 100 mililitrų;
maltas cinamonas – pagal skonį;
cukrus – pagal skonį;
grietinės patiekimui.
Gaminimas:
Nuplaukite moliūgą, nusausinkite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Tada virkite moliūgą maždaug 15-20 minučių, kol jis suminkštės. Naudodami trintuvą, sutrinkite virtą moliūgą iki vientisos masės.
Tada į moliūgų tyrę įberkite cukraus, malto cinamono ir įmušę kiaušinį, išmaišykite. Palaipsniui į masę pilkite miltus ir kefyrą, o tada viską ušmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje, kol jie gražiai apskrus. Patiekite juos su grietine. Skanaus!