Aviečių desertas su kokoso drožlėmis bus puikus vasaros užkandis. Būtinai jį pasidarykite ir mėgaukitės gaiviu skoniu!
Ingredientai:
1 sluoksnis
- 50 g kokoso drožlių
- 100 ml pieno
- 4 kiaušinių baltymai
- žiupsnelis druskos
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 8 valgomieji šaukštai kokoso drožlių
- 2 valgomieji šaukštai miltų.
2 sluoksnis
- 4 kiaušinių tryniai
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 pakuotės grietinėlės / vanilės miltelių pudingo
- 300 ml pieno.
3 sluoksnis
- 250-300 g aviečių
- 200 ml vandens
- 4-5 valgomieji šaukštai cukraus
- 250 ml plaktos grietinėlės
- 20 g šokolado papuošimui.
Gaminimas:
Desertą darykite į indą, kurio matmenys būtų 30 x 20 cm. Į dubenį supilkite 50 g kokoso drožlių ir užpilkite 100 ml pieno.
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite atskirame dubenyje, į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite 4 šaukštus cukraus ir išplakite iki standžių putų. Į masę įmaišykite 8 šaukštus kokoso drožlių ir 2 šaukštus miltų. Kepimo indą patepkite sviestu ir ant jos sluoksniuokite paruoštą masę. Išlyginkite ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių.
Į kiaušinio trynio dubenį įdėkite 4 šaukštus cukraus ir išplakite iki putų. Tada pudingo miltelius išplakite su 100 ml pieno ir supilkite šį mišinį į puodą. Nuolat maišydami išvirkite tirštą pudingą. Leiskite jam atvėsti.
Į puodą suberkite nuplautas avietes, užpilkite cukrumi ir 200 ml vandens ir leiskite uogoms užvirti. Atskirame dubenyje pudingą sumaišykite su 200 ml vandens, avietes virkite 2-3 minutes. Uždėkite šį aviečių mišinį ant iškepusios tešlos ir atvėsinkite.
Išplaktą grietinėlę ir atvėsintą pudingo kremą suplakite su kokosu, kurį pradžioje išmirkėte piene. Pusę plaktos grietinėlės įmaišykite į pudingo kremą.
Tokiu būdu paruoštą kremą ištepkite virš aviečių sluoksnio ir tolygiai paskirstykite. Apibarstykite tarkuotu šokoladu ir leiskite desertui sustingti šaldytuve. Tada supjaustykite ir patiekite. Skanaus!
Vaizdo įrašas: