Prabangios salotos, papuoštos aguonų gėlėmis, bus šventinio stalo akcentas. Tai atrodo labai įspūdingai, lengvai gaminama iš paprastų ir prieinamų ingredientų.
Jums reikės:
300 gramų vištienos;
marinuoti pievagrybiai 1 stiklainis;
pomidorai 3 vnt .;
Svogūnų laiškai;
kietas sūris 100 gramų;
majonezas 100-150 gramų;
druska pagal skonį.
Papuošimui:
pomidorų 3 vnt .;
alyvuogės be kauliukų 2-3 vnt .;
krapų keletą šakelių;
aguonų sėklų 1 šaukštelis.
Virimas:
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. Marinuotus grybus supjaustykite riekelėmis. Susmulkinkite pomidorus.
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Sūrį sutarkuokite. Produktus sudėkite sluoksniais: vištiena, majonezas, grybai, žalieji svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas.
Pabarstykite salotas tarkuotu sūriu. Pomidorus supjaustykite apskritimai ir iš jų sudėkite gėlę. Iš alyvuogių padarykite „aguonos“ centrą, iš krapų šakų – „stiebus“.
Jei norite, apibarstykite „gėles“ aguonomis (nuotraukoje). Leiskite salotoms keletą valandų pastovėti ir patiekite.