Šios bandelės su riešutų įdaru labai patiks vaikams! Receptas nėra labai sunkus, o bandelių tešla tinka ir kruasanams gaminti. Išbandykite!
Ingredientai:
- 800 g miltų
- 40 g šviežių mielių (arba 10 g sausų mielių)
- 300 ml karšto pieno
- 200 g sviesto ar margarino
- 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 3 kiaušinių tryniai.
Įdarui:
- 3 kiaušinių baltymas
- 200 g maltų graikinių riešutų
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
Glajui:
- 300 ml vandens ar pieno
- 2 griežinėliai citrinos
- 50 g cukraus.
Pabarstymui:
- cukraus pudra.
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite karštame piene. Kitame dubenyje sumaišykite susmulkintas mieles, kiaušinių trynius, cukrų ir tada supilkite pieną su lydytu sviestu. Viską gerai sumaišykite.
Palaipsniui suberkite miltus ir druską. Išmaišykite tešlą, uždenkite ją ir palikite dešimt minučių pastovėti.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Kiaušinio baltymus išplakite su cukrumi. Tada sumaišykite su graikiniais riešutais.
Tuomet iškočiokite tešlą, įdėkite įdaro ir suvyniokite. Suvyniokite dalį tešlos, nuomete nupjaukite. Turėtumėte gauti bent tris ritinius.
1.
2.
3.
Kiekvieną ritinį supjaustykite ir sudėkite ant kepimo skardos.
Kepimo skardą patepkite riebalais arba padenkite kepimo popieriumi.
Kepkite apie 25-30 minučių. Karštas bandeles apipilkite karštu glajumi. Leiskite cukrui ištirpti vandenyje, tada įdėkite citrinos griežinėlius ir pakaitinkite 3-4 minutes.
Galiausiai bandeles apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!
Vaizdo įrašas: