Turime fantastišką itin paprastos ir greitos uogienės receptą, šį kartą iš serbentų. Ši uogienė yra tikrai labai paprasta ir atims tik kelias minutes jūsų laiko. Supilkite ją tiesiai iš puodo į stiklinius ir nebevirkite. Tiesiog leiskite jai atvėsti ir galėsite mėgautis šia uogiene ištisus metus.
Reikės
- Raudonieji serbentai;
- Cukrus.
Neprivaloma:
- Vanilė;
- Cinamonas;
- Žvaigždinis anyžius;
- Kitų prieskoniai.
Gaminimas:
Mums reikės 500 ml spaustų raudonųjų serbentų sulčių ir apie 450 ml granuliuoto cukraus.
Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal skonį. Nuplaukite serbentus. Sutrinkite juos sulčiaspaude.
Arba perspauskite juos per sietelį, naudodami rankšluostį. Pasverkite išspaustas sultis – reikės 500 ml.
Pasiruoškite reikiamą cukraus kiekį – 450 ml, bet galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo jūsų. Pasiruoškite didesnį puodą nepridegančiu dugnu. Į jį supilkite išspaustas sultis.
Užvirkite ir virkite 5 minutes. Įdėkite cukraus. Virkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
Atsižvelgiant į serbentų rūgštingumą, cukraus santykį galite reguliuoti iki 1:1, arba galite dėti mažiau cukraus. Karštą uogienę iš karto per piltuvėlį supilkite į švarius stiklainius.
Gerai nuvalykite stiklainių kraštus ir sandariai užsukite dangtelius. Uždarytus stiklainius apverskite aukštyn kojomis apie 10 minučių. Iš vienos partijos turėsite apie 660 ml serbentų uogienės. Jei norite, uogienę galite pagardinti cinamonu ar kitais aromatingais prieskoniais.
Nedvejodami pakoreguokite receptą pagal savo skonį.