Ruduo yra įvairių sriubų metas. Grybų sriuba yra viena iš nuolatinių mėgstamiausių daugelio namų šeimininkių patiekalų.
Šiandien pristatome jums labai įdomų šios sriubos variantą – kvapnią, skanią su minkštu sūriu. Išbandykite!
Jums reikės
200 g pievagrybių
2 svogūnai šalotė
1 morka
2 šaukštai sviesto
750 ml-1 litras vištienos sultinio
1 šakelė čiobrelių
1 šakelė petražolių
125 ml sauso baltojo vyno
2 šaukštai miltų
200 ml neriebios grietinėlės
200 g Brie sūrio
2 šaukštelių cukrus (nebūtina)
Druska, malti juodieji pipirai
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite grybus, svogūnus ir morkas. Puode ar keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir retkarčiais pamaišydami, pakepinkite daržoves 3–5 minutes.
Įpilkite cukraus, vyno, vištienos sultinio, uždenkite, užvirkite ir sumažinę kaitrą, leiskite virti 15 minučių.
Susmulkinkite petražoles ir čiobrelius. Sudėkite sūrį, supjaustytą riekelėmis ir virkite visą laiką maišydami, kol sūris visiškai ištirps. Sutrinkite sriubą blenderiu.
Miltus išplakite su grietinėle ir plona srovele, nuolat maišydami pilkite į sriubą. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir nukelkite nuo ugnies.
Supilkite sriubą į šiltas lėkštes ir patiekite su skrudinta duona.