Sriuba, kurią paruošite tikrai greitai! Faršo ir kopūstų sriuba patiks visai šeimai, tad būtinai ją pasigaminkite. Šią sriubą mėgsta ir vaikai!
Ingredientai:
- malta mėsa – 500 g
- paprikos – 2-3 vnt.
- čili pipirai – 1 vnt.
- kopūstai – 1/2 vnt.
- morkos – 1 vnt.
- pomidorai (trinti) – 500 g
- svogūnai – 2 vnt.
- česnakai – 4 skiltelės
- juodieji pipirai, druska, augalinis aliejus – pagal skonį
- verdantis vanduo – 2 l
- lauro lapas – 2 vnt.
- cukrus – 0,5 šaukšto
- citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
- petražolės – pagal skonį.
Gaminimas:
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytus kopūstus. Po poros minučių įpilkite 0,5 šaukšto cukraus ir įdėkite gerą žiupsnelį druskos. Kepkite apie 7 minutes, kol kopūstai pasidarys rusvos spalvos.
Kitoje keptuvėje apkepkite mėsą. Recepte naudojama kiauliena. Pirmiausia į keptuvę įpilkite aliejaus, tuomet sudėkite susmulkintą česnaką, įdėkite svogūnų ir kepkite, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. Tuomet sudėkite faršą ir apkepkite.
Tuo tarpu į kopūstus supilkite trintų šviežių pomidorų. Troškinkite maždaug apie 5 minutes ir tuomet išjunkite.
Į faršą įberkite druskos ir pipirų. Suberkite kubeliais pjaustytas morkas. Kepkite kartu 3 minutes. Tada suberkite stambiai supjaustytą papriką.
Po to viską supilkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir troškinkite. Pagal skonį įberkite druskos.
Į sriubą įdėkite vieną visą čili pipirą (baigus virti, galite jį išimti). Po 7 minučių. pagal skonį įdėkite lauro lapų ir įpilkite šiek tiek citrinos sulčių (maždaug 1 šaukštą). Tada sriubą dar pavirkite 10 minučių.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir taip pat sudėkite į sriubą. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir palikite pastovėti 15 minučių. Po to galite sriubą patiekti su grietine! Garantuojame, kad ji patiks visiems namiškiams, skanaus!
Vaizdo įrašas: