Citrinų uogienė yra universali. Skanu valgyti tiesiog su šaukštų, dėti į arbatą arba naudoti kaip pyragų ir sausainių įdarą.
Juns reikės:
Citrinos – 1 kg.
Cukrus – 1,5 kg.
Vanduo – 400 ml.
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite citrinas, nulupkite ir 20 minučių panardinkite į verdantį vandenį.
Tada vėl nuplaukite citrinas šaltu vandeniu ir supjaustykite mažais gabalėliais, pašalindami visus kaulus.
Dėl sirupo sumaišykite cukrų su vandeniu. Padėkite ant ugnies ir kai tik užvirs,suberkite į sirupą citrinos griežinėlius.
Kai tik uogienė pradės virti, nedelsdami pašaliname ją nuo ugnies.
Visiškai atvėsinkite ir vėl užvirkite ir vėl atvėsinkite.
Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite.
Smagaus arbatos vakarėlio!