Pamirškite apie kelias valandas trunkantį duonos gaminimą. Pristatysime jums labai greitą ir pigų duonos receptą. Būtinai pabandykite ją pasigaminti ir nudžiuginkite šeimos narius namine, skania duona.
Ingredientai:
- 500 g (4 puodeliai) kvietinių miltų
- 350 ml drungno vandens
- 6 g sausų mielių arba 15 g šviežių mielių
- 10 g druskos
- 15 g cukraus
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite mieles. Gerai sumaišykite jas su vandeniu ir cukrumi.
Supilkite mišinį į didesnį dubenį. Tada įpilkite likusį vandenį, aliejų ir įdėkite 3-4 šaukštus miltų. Kruopščiai sumaišykite ir palikite pastovėti maždaug 15-20 minučių.
Taip turėtų atrodyti mielės.
Suberkite likusius miltus ir viską sumaišykite.
Galiausiai padėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio ir išminkykite duonos kepalą.
Uždenkite skudurėliu ir leiskite duonai pastovėti 20–30 minučių.
Tada rankomis įtrinkite aliejų ir gerai perminkykite tešlą, kad iš jos išstumtumėte kuo daugiau oro.
Tuomet paruoškite kepimo skardą, padenkite ją kepimo popieriumi, patepkite aliejumi ir dėkite duoną. Įpjaukite kepalą dvejose vietose, apibarstykite jas miltais.
Kepdami duoną, ją uždenkite.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Po to duoną išimkite ir, jai atvėsus, ragaukite. Skanaus!