Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!
Ingredientai:
10 vienetų vidutinių bulvių;
70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;
vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;
sauja svogūnų laiškų;
dvi skiltelės česnako;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Padažui:
150 gramų grietinės;
trys skiltelės česnako;
saujelė krapų;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.
Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.
Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.
Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!