Šia sriuba patiks visai šeimai. Pievagrybiai sriubai suteiks nuostabų aromatą!
Ingredientai:
Svogūnai – 1 vienetas;
Bulvės – 3-4 vienetai;
Pievagrybiai – 200 gramų;
Morkos – 1 vienetas;
Grietinė – 200 gramų;
2 kiaušiniai;
Sviestas – 30 gramų;
Saujelė krapų;
Druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Įdėkite į puodą ir išvirkite.
Morką nulupkite ir sutarkuokite.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir apkepinkite svogūnus su morkomis.
Kai bulvės bus išvirusios, sudėkite jas, morkas ir svogūnus į trintuvą, įpilkite grietinės ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.
Supilkite masę atgal į puodą ir užvirkite.
Grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Paskleiskite keptuvėje ir pakepkite 5–7 minutes.
Tuomet sudėkite grybus į sriubą, įberkite druskos bei pipirų ir virkite 5 minutes.
Išvirkite kiaušinius, nulupkite lukštą ir perpjaukite per pusę.
Į sriubą sudėkite kiaušinių puseles, papuoškite žolelėmis ir nuimkite nuo ugnies.
Skanaus!