Saldumynai ir desertai yra daugelio moterų (ir ne tik!) silpnybė. O tiramisu pyragas išsiskiria ypač viliojančiu skoniu. Būtinai pamėginkite tokį gardumyną pasigaminti namuose!
Sudėtis
Sausainiams
- 3 kiaušiniai
- 85 g ryžių miltų
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 3 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
Kremui
- 400 g varškės
- 200 g rikotos sūrio
- cukraus pagal skonį
- 2 g vanilės
- kakavos miltelių pagal skonį
Sudrėkinimui
- 250 g stiprios kavos
- cukraus pagal skonį
Gaminimas
Pirmiausia pasigaminkite sausainius. Smarkiai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos ir cukrumi (galima pakeisti kitu saldikliu). Suberkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir krakmolą. Išmaišykite. Tada palaipsniui sudėkite trynius.
Suformuokite sausainius ir sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą. Kepkite 180° temperatūroje apie 20 minučių.
Toliau gaminkite kremą. Sudėkite varškę, rikotos sūrį, saldiklį ir vanilę (tinka ir vanilinis cukrus) į dubenį aukštais kraštais. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
Formos dugną padenkite maistine plėvele. Kiekvieną sausainį pamerkite į kavą ir dėkite į formą. Viršų aptepkite kremu ir vėl dėkite sluoksnį sausainių.
Viršų pabarstykite kakava ir pyragą keletui valandų padėkite į šaldytuvą.
Skanaus!