Paprastas ir labai skanus receptas iš „YouTube“ kanalo, kuris jums tikrai patiks.
Ideali vakarienė visai šeimai!
Jums reikės:
- 600 g paprastų miltų
- 450 g vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
Aptepimui:
- Aš naudojau tik susmulkintą česnaką, sumaišytą su aliejumi
Neprivalomi ingredientai:
- Vyšniniai pomidorai
- Svogūnas
- Alyvuogės
- Kietasis sūris
- Druska, malti juodieji pipirai
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Žolelės: rozmarinas, čiobreliai, bazilikas, raudonėlis
Gaminimo eiga:
Į didesnį dubenį suberkite miltus, supilkite vandenį, įdėkite cukraus, druskos ir džiovintų mielių.
Išminkykite tešlą ir tada ją uždenkite maistine plėvele bei palikite 1 valandai pastovėti.
30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ištepkite aliejumi ir ant jos tolygiai paskirstydami uždėkite tešlą bei uždenkite maistine plėvele.
Leiskite 30 minučių pakilti.
Tešlą aptepkite alyvuogių aliejumi, pirštais paskirstykite aliejų per visą tešlos paviršių ir pradėkite sluoksniuoti picos ingredientus.
Tačiau taip pakilusią tešlą galite iškepti ir be jokio garnyro, o iškepę tiesiog apibarstyti išspaustu česnaku, sumaišytu su aliejumi.
Norėdami papildomai uždėti garnyro, paruoškite jį štai taip:
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir tolygiai išdėliokite ant tešlos.
Tada sudėkite pjaustytas alyvuoges, svogūnus, pabarstykite druska, prieskoniais, žolelėmis ir taip pat uždėkite kubeliais supjaustyto sūrio.
Palikite dar 15 minučių pakilti ir tada pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 20-25 minutes 200°C temperatūroje.
Viskas baigta!
Supjaustykite lygiais gabalėliais ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: