Penktadienis, 8 lapkričio, 2024

Naujausi

Kvepiančios, marinuotos slyvos. Idealus pasirinkimas žiemai!

Jums reikės:

maždaug 0,4 kg slyvų

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus

2,5 šaukštelio druskos

(9%) 2,5 šaukštelio acto

4 šaukšteliai cukraus

5 vnt. gvazdikėlių

2 lauro lapai

Kaip paruošti marinuotas slyvas:

Kruopščiai išrūšiuokite slyvas, palikdami tik stiprias ir be kirmėlių. Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio.

Į paruoštą stiklainį, pirmiausia sudėkite prieskonius, tada slyvas. Supilkite verdantį vandenį ir palikite 5 minutes ne daugiau. Išpilkite vandenį į puodą ir pakaitinkite. 

Į vandenį supilkite actą, cukrų ir druską, užvirinkite, antrą kartą užpilkite ant slyvų. Vėl palikite 5 minutes.

Ir vėl nupilkite vandenį ir užvirkite. Prieš paskutinį, trečiąjį kartą pilant skystį, į kiekvieną stiklainį įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. 

Mes rekomenduojame nerafinuotą alyvuogių aliejų, tačiau tiks ir įprastas saulėgrąžų aliejus. Taigi, užpildykite trečią kartą ir nedelsdami užsukite stiklainius. 

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Jūsų laikomos bulvės greitai sudygsta? Laikykite jas kartu su šiais vaisiais!

Bulvės yra puikus maistinių medžiagų šaltinis – jose gausu vitaminų C ir B6, kalio bei ląstelienos. Todėl jų būtina turėti savo namuose, ypač žiemos...

„Stock“ prekės: Tvarus ir pelningas sprendimas mados verslui bei vartotojams

Vis daugiau verslų ir jų klientų ieško būdų, kaip ne tik sumažinti išlaidas, bet ir prisidėti prie tvaresnės ateities. Mados verslui puikus sprendimas yra...
---