Jums reikės:

REKLAMA

maždaug 0,4 kg slyvų

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus

REKLAMA

2,5 šaukštelio druskos

(9%) 2,5 šaukštelio acto

REKLAMA

4 šaukšteliai cukraus

REKLAMA

5 vnt. gvazdikėlių

REKLAMA

2 lauro lapai

REKLAMA

Kaip paruošti marinuotas slyvas:

Kruopščiai išrūšiuokite slyvas, palikdami tik stiprias ir be kirmėlių. Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio.

REKLAMA

Į paruoštą stiklainį, pirmiausia sudėkite prieskonius, tada slyvas. Supilkite verdantį vandenį ir palikite 5 minutes ne daugiau. Išpilkite vandenį į puodą ir pakaitinkite. 

REKLAMA

Į vandenį supilkite actą, cukrų ir druską, užvirinkite, antrą kartą užpilkite ant slyvų. Vėl palikite 5 minutes.

REKLAMA

Ir vėl nupilkite vandenį ir užvirkite. Prieš paskutinį, trečiąjį kartą pilant skystį, į kiekvieną stiklainį įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. 

REKLAMA

Mes rekomenduojame nerafinuotą alyvuogių aliejų, tačiau tiks ir įprastas saulėgrąžų aliejus. Taigi, užpildykite trečią kartą ir nedelsdami užsukite stiklainius. 

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].