Kuskuso salotos su tunu ir raugintais kopūstais skanios ir širdingos. Puikiai tinka vakarienei ar neštis pietums į darbą.
Jums reikės:
- konservuoto tuno 1 skardinė
- raugintų kopūstų 150 g
- kuskuso 5 šaukštai
- svogūnų laiškų 3 vnt
- šviežių krapų 3 šakelės
- čili pipirų žiupsnelis
- marinuotų kaparėlių 1 valgomasis šaukštas
- alyvuogių aliejaus 4 šaukštai
- citrinos sulčių 2 šaukštai
- druskos pagal skonį
- šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- cukraus žiupsnelis
Gaminimas:
Paruoškite salotų produktus. Kuskusą užpilkite karštu vandeniu, 1–2 cm virš kruopų, uždenkite ir palikite, kad išbrinktų. Tada druską, aliejų. čili pipius ir citrinos sultis išmaišykite. Į raugintus kopūstus įberkite žiupsnelį cukraus ir išmaišykite.
Atidarę tuną nupilkite nereikalingą skystį. Šiek tiek jį susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite kuskusą, raugintus kopūstus ir tuną. Sudėkite smulkiai supjaustytus krapus, svogūnų laiškus. Išmaišykite visus ingredientus, įpilkite šaukštą kaparėlių. Jei reikia, įberkite druskos ir alyvuogių aliejaus. Kuskuso salotos paruoštos!