Silkės užtepėlė – neįprastas patiekalas kūčių stalui, kurį gaminsite visus metus. Tai gali būti sočių pusryčių pasirinkimas arba šventinis užkandis.
Ingredientai:
- 350 g sūdytos silkės
- 1 kiaušinis
- 200 g sviesto
- 1 šaukštelis garstyčių
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- maža krūvelė krapų
Gaminimas:
- Silkės filė susmulkinkite peiliu arba trintuvu. Išvirkite kiaušinį, nulupkite ir sutrinkite šakute į gilų dubenį. Tada sumaišykite kiaušinį su smulkinta silke, pridėdami garstyčių ir sviesto.
- Į gautą masę įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite visus ingredientus. Susmulkinkite krapus. Patieskite foliją ant stalo ir ant jos išdėliokite krapus, o ant viršaus – silkės užtepėlę.
- Suvyniokite viską folijoje ir šaldykite 2–3 valandas, kad gerai sušaltų.
- Silkės užtepėlė ypač gerai dera su juoda duona. Skonis nepaliks abejingų.
Skanaus!