Skanūs ir traškūs kruasanai, kuriuos galėsite pasigaminti vos iš kelių ingredientų, o jų skonis iš tiesų primins kepyklėlėje iškeptus kruasanus. Jei norėtumėte paragauti šių fantastiškų naminių pyragėlių, būtinai juos pabandykite pasidaryti patys!
Jums reikės:
(200 ml tūrio stiklinės ar puodelio)
- 1 stiklinės šilto vandens
- 1 stiklinės šilto pieno
- 1 pakelio sausų mielių
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio baltymo
- Pusės stiklinės aliejaus
- 5,5 – 6 stiklinių paprastų miltų
- 150 g minkšto sviesto sluoksnių sutepimui
- Kiaušinio trynio aptepimui
- Įdarui varškės, šokolado, uogienės arba galite kepti be jokio įdaro.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite drungną pieną su vandeniu, mielėmis ir cukrumi bei gerai išmaišykite.
Palaipsniui įmaišykite kiaušinio baltymą, aliejų ir galiausiai suberkite persijotus miltus su druska.
Miltus berkite palaipsniui, pagal tešlos konsistenciją, iš pradžių įmaišydami juos į tešlą elektriniu maišytuvu, o kai tešla taps tirštesnė – rankomis.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite, kad pakiltų.
Iš tešlos suformuokite storesnį blyną ir padalykite jį į 10 trikampių.
Iš kiekvieno iš jų suformuokite apvalų rutuliuką ir iškočiokite kuo ploniau.
Dabar pradėkite kočioti blynus ir dėti vieną ant kito, kiekvieną iš jų patepdami minkštu sviestu.
Taip sluoksniuokite, kol iškočiosite visus tešlos rutuliukus.
Gautą sluoksniuotą blyną pabarstykite miltais ir plonai iškočiokite.
Dabar padalykite blyną į 4 dalis ir kiekvieną jų supjaustykite trikampėliais – ant platesnės dalies dėkite bet kokį įdarą.
Suvyniokite į ritinėlius nuo platesnės dalies į siauresnę, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol įgaus auksinės spalvos atspalvį.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame pateikiama nuosekli gaminimo eiga.
Vaizdo įrašo medžiaga: