Skanūs kruasanai pagal „YouTube“ kanalo receptą kaip iš profesionalios kepyklėlės – labai traškūs net kitą dieną ir pagaminami iš elastingos tešlos.
Šis receptas ypatingas tuo, kad yra labai paprastas, pagal jį greitai paruošiama, o pagaminti skanėstai tikrai labai gardūs.
Mano namiškiams taip patinka šie kruasanai, kad valgome juos vienus, be jokių priedų.
Šią tešlą naudoju net ir paprastoms bandelėms kepti.
Jums reikės:
- 1 kg paprastų miltų
- 600 ml pieno
- 250 ml aliejaus
- 80 g šviežių mielių
- 25 g druskos
- 1 šaukšto cukraus
Aptepimui:
- 1 vnt. kiaušinio trynio
Gaminimo eiga:
Paruoškite mielinę tešlą iš ingredientų klasikiniu būdu.
Pirmiausia iš drungno pieno, cukraus ir mielių pagaminkite raugą.
Vėliau sudėkite kitus ingredientus.
Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
Padėkite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kai tešla padidės, iš pakilusios tešlos suformuokite 27 nedidelius rutuliukus.
Uždengę rankšluosčiu palikite juos šiek tiek dar pakilti.
Kai rutuliukai pakils, kiekvieną iškočiokite į maždaug 20 cm dydžio blynelius.
Kiekvieną iškočiotą blynelį susukite į ritinėlį.
Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Uždenkite ir leiskite pakilti dar 10 minučių.
Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Kruasanai bus nepaprastai skanūs ir ilgai išliks švieži.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: