Ar mėgstate bulvių kroketus ir mėsą? Sujunkite juos į vieną ir paruoškite šiuos fantastiškus rutuliukus!
Išorėje jie bus trapūs ir traškūs, o viduje – sultingi, ir visiems jie tikrai patiks. Juos galite patiekti su šviežių daržovių salotomis kaip pagrindinį patiekalą arba su mėgstamu padažu kaip skanų užkandį.
Bet kokiu atveju, tikrai nedvejodami išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 3 didelių bulvių
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 svogūno
- 70-80 g kumpio
- 50-70 g šviežių daržovių (krapų, petražolių ir kalendrų)
- druskos
- juodųjų maltų pipirų
- 3 kiaušinių
- 200 g džiūvėsėlių
- 100 g paprastų miltų
- aliejus kepimui
Iš šio kiekio paruošite apie 25-28 rutuliukus.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Tada jas nusausinkite ir sutrinkite grūstuvu ar trintuvu iki vientisos tyrės.
Vištienos krūtinėlę išvirkite vandenyje, ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šiek tiek aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
Į dubenį, kuriame paruošėte bulvių tyrę, sudėkite virtą mėsą ir pakepintus svogūnus.
Sudėkite smulkintas daržoves ir kubeliais supjaustytą kumpį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite.
Dabar iš šio mišinio formuokite vidutinio dydžio rutuliukus, šiek tiek didesnius už graikinį riešutą.
Paruoškite paprastus miltus, plaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius, kad trigubu sluoksniu galėtumėte apvolioti visus paruoštus rutuliukus.
Iš pradžių apvoliokite miltuose, tada kiaušiniuose, po to džiūvėsėliuose, dar kartą kiaušiniuose ir dar kartą džiūvėsėliuose.
Į puodą įpilkite daugiau aliejaus, leiskite jam įkaisti ir į jį sudėkite apvoliotus rutuliukus.
Apkepkite rutuliukus iš visų pusių iki auksinės spalvos, tada sudėkite juos ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patiekite su salotomis arba bulvėmis ir mėgstamu padažu.
Mėgaukitės!