Dėmesio visiems krienų mėgėjams! Turime tris puikius būdus, kaip išsaugoti krienus žiemai. Išbandykite visus tris arba pasirinkite vieną, kuris jums labiausiai tinka!
Naudodamiesi šiais patarimais, turėsite puikių šių sveikų užkandžių atsargų!
Taip paruoštus krienus galite dėti į patiekalus, salotų padažus, mėsos marinatus ir pan.
Jei patieksite krienus termiškai neapdorotus, jie išsaugos didžiąją dalį vitaminų ir maistingųjų medžiagų.
Marinuoti krienai
Jums reikės:
- 200 g krienų šaknų
- 250 ml vandens
- 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 2,5 šaukštelio acto
Gaminimo eiga:
Krienų šaknis gerai nuplaukite ir nulupkite.
Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.
Susmulkinkite krienų šaknis mažais gabalėliais, kad smulkindami nesugadintumėte malūnėlio ar trintuvo.
Susmulkinkite krienų šaknis ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.
Druską ir cukrų ištirpinkite virintame ir atvėsintame vandenyje.
Tada supilkite actą ir išmaišykite.
Gautą marinatą supilkite ant susmulkintų krienų ir gerai išmaišykite.
Gautą mišinį sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius.
Uždenkite juos sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.
Krienus laikykite šaldytuve.
Krienai su burokėliais
Jei mėgstate burokėlius, galite juos sumaišyti su krienais. Tai tikrai puikus derinys!
Jums reikės:
- 200 g krienų šaknų
- 200 ml vandens
- 50 ml burokėlių sulčių
- 1 šaukštelio druskos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- 2,5 šaukštelių acto
Gaminimo eiga:
Gerai nuplaukite ir nulupkite krienų šaknis.
Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.
Supjaustykite krienų šaknis gabaliukais, kad smulkindami nepažeistumėte malūnėlio ar trintuvo.
Sumalkite krienų šaknis trintuvu arba malūnėliu ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.
Supjaustykite žalius burokėlius gabalėliais ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
Tada išspauskite sultis per nedidelį sietelį arba sūrmaišį.
Burokėlius taip pat galite išspausti rankomis, tačiau mūvėkite pirštines, kad nenusidažytumėte rankų.
Sumaišykite virintą ir atvėsintą vandenį su burokėlių sultimis.
Gautame tirpale ištirpinkite druską ir cukrų.
Gautą tirpalą supilkite ant susmulkintų krienų ir gerai išmaišykite.
Gautą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Uždenkite sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.
Krienus laikykite šaldytuve.
Krienai su lapais
Tiek krienų šaknys, tiek lapai yra aštrūs ir skanūs.
Įdomų skonį suteikia krienų lapai.
Jums reikės:
- 200 g krienų šaknų
- 55-60 g krienų lapų
- 300 ml vandens
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus
- 2,5 šaukštelių acto
Gaminimo eiga:
Gerai nuplaukite ir nulupkite krienų šaknis.
Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.
Supjaustykite krienų šaknis gabaliukais, kad smulkindami nepažeistumėte malūnėlio ar trintuvo.
Sumalkite krienų šaknis trintuvu arba malūnėliu ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.
Nuplaukite ir nusausinkite krienų lapus.
Supjaustykite juos gabalėliais ir susmulkinkite trintuvu.
Susmulkintus krienų lapus sumaišykite su virintu ir atvėsintu vandeniu, druska, cukrumi ir actu.
Susmulkintas krienų šaknis užpilkite gautu marinatu.
Gerai išmaišykite.
Gautą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
Uždenkite juos sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.
Krienus laikykite šaldytuve.
Linkime gero skonio!