Jei norite išsaugoti kriaušių derlių žiemai, pasigaminkite nuostabų skanumyną! Kriaušių uogienė puikiai pagardins įvairius patiekalus.
Gaminimo trukmė
Iš viso uogienei reikia 48 valandų, tačiau jūs jai gaminti užtruksite tik 30 minučių.
Ingredientai:
- Kriaušės – 1,5 kg;
- Cukrus – 1 kg;
- Citrinų rūgštis – 0,5 valgomojo šaukšto.
Gaminimas:
1. Kriaušes be kauliukų supjaustykite dideliais gabalėliais. Perleiskite vaisius per mėsmalę.
2․ Į tyrę įpilkite cukraus ir sumaišykite.
3․ Užvirkite ant mažos ugnies, dažnai maišydami. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite visiškai atvėsti.
4․ Antrą kartą užvirinkite mišinį ir vėl leiskite atvėsti.
5․ Tada vėl užvirkite, pridėdami citrinos rūgšties. Sudėkite karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius. Uogienė bus skysta. Atvėsusi ji bus tirštesnė.
6․ Užsukite stiklainius, apverskite juos ir uždenkite rankšluosčiu. Atvėsus laikykite šaltai.