Tikrai puikus vienos skaitytojos receptas, labai rekomenduojame jį išbandyti!
Jums reikės:
- 1/2 sluoksniuotos tešlos pakelio
Kremui:
- 600 ml pieno
- 90 g vanilinio pudingo miltelių
- 2 kiaušinių trynių
- 90 g cukraus pudros
- 2 kiaušinių baltymų
- 200 g sviesto
- 50 g vanilinio cukraus
Viršui:
- 500 ml plakamos grietinėlės
- 1 pakelio grietinėlės standiklio
Pagrindui:
- 70 g plakamos grietinėlės
- 85 g šokolado (sumaišykite juodąjį ir pienišką)
- 24 cm skersmens kepimo formos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno įdėkite sluoksniuotą tešlą, ji turi užpildyti visą dugno plotą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje).
Dabar paruoškite vanilinį kremą:
Į puodą su pienu suberkite pudingo miltelius, cukrų ir įdėkite du kiaušinių trynius.
Virkite, kol gausis tirštas kremas.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į dar karštą kremą.
Leiskite kremui atvėsti.
Sviestą išsukite su cukrumi ir įmaišykite į atvėsusį kremą – viską gerai išmaišykite.
Išplakite grietinėlę kartu su standikliu.
Ant atvėsusio iškepto torto pagrindo paskleiskite pudingo kremą.
Ant viršaus užtepkite plaktą grietinėlę.
Galiausiai paruoškite glajų:
Pašildykite grietinėlę ir sudėkite smulkintą šokoladą.
Šiek tiek palaukite ir išmaišykite.
Supilkite ant pyrago viršaus ir leiskite jam sustingti.
Mėgaukitės!