Žinoma, obuolių pyragas yra populiariausia naminio pyrago rūšis. Ingredientai paprasti, tad galite jį gaminti kiekvieną dieną! Tai ne tiramisu ar sūrio pyragas, kuriems reikia brangių produktų ir daug laiko.
Kaip orkaitėje pasigaminti kreminį obuolių pyragą
Prisimenu, kai pirmą kartą daviau anytai paragauti savo obuolių pyrago. Anksčiau ji sakydavo, jog nėra nieko skaniau už klasikinį obuolių pyragą Šarlotė. O tada mano uošvė užsirašė mano receptą!
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 540 g
- Cukrus 300 g
- Sviestas 180 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Grietinė 2 valg. šaukštai
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus pagal skonį
- Pienas 420 ml
- Kukurūzų krakmolas 3 valg. šaukštai
- Obuolys 3 vnt.
Gaminimo eiga:
1. Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais.
2. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir su sausais ingredientais sutrinkite į trupinius.
3. Įpilkite 200 g cukraus ir sumaišykite ingredientus.
4. Pusę tešlos sumaišykite su kiaušiniais ir grietine. Įdėkite tešlą į maišelį ir palikite.
5. Taip pat sumaišykite krakmolą, likusį cukrų ir kiaušinį.
6. Supilkite pieną, padėkite puodą ant viryklės ir, nuolat maišydami ingredientus, išvirkite kremą.
7. Obuolius nulupkite ir pašalinkite šerdis, supjaustykite plonomis juostelėmis.
8. Tešlą (su kiaušiniu ir grietine) sudėkite į kepimo formos dugną, suformuodami šonus.
9. Uždenkite tešlą obuolių griežinėliais, tada tolygiai paskleiskite kremą.
10. Pyrago viršų pabarstykite trupinių tešla. Kepame 180°C temperatūroje apie 50 min.
Kreminį obuolių pyragą pagaminti tikrai nėra sunku. Tiesa, trapią tešlą paruošti šiek tiek sudėtingiau, o kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime yra ruošusi kremą. Teks skirti šiek tiek laiko, ir minkštas bei švelnus naminis pyragas bus ant jūsų stalo. Tikėtina, jūs taip pat mėgstate desertus su obuoliais.