Tai klasikinis prancūzų virtuvės obuolių ir kriaušių pyragas, vadinamas „Nematomu“. Šis vardas jam buvo suteiktas, nes kepimo metu tešla tampa neatskiriama nuo kemo.
Jums reikės:
- obuoliai ir kriaušės – 800 g;
- pienas – 100 g;
- lydytas sviestas – 30 g;
- miltai – 70 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- cukrus – 50 g;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- druska – 1 žiupsnelis.
Saldūs trupiniai:
- miltai – 80 g;
- cukrus – 30 g;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- sviestas – 40 g;
- druska – 1 žiupsnelis.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įpilkite pieno, sviesto, miltų ir kepimo miltelių. Kriaušes ir obuolius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Sutepkite formą sviestu ir įtieskite kepimo popieriumi. Galite paimti apvalią, kvadratinę ar stačiakampę formą.
Įmerkite vaisių riekeles į tešlą taip, kad kiekviena riekelė iš visų pusių būtų padengta tešla. Sudėkite obuolius ir kriaušes į formą, ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Kepkite 30 minučių 180–190 ° C temperatūroje.
Saldiems trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir druską, sumalkite į trupinius. Pabarstykite pyragą šiais trupiniais, kepkite dar 20 minučių. obuolių ir kriaušių pyragas paruoštas, patiekite jį šiltą arba šaltą.