Atėjus rudeniui, kiekvienuose namuose gausu moliūgų ir dažnai nežinome ką su jais daryti. Todėl šis kreminės moliūgų sriubos receptas jums tikrai pravers!
Ingredientai:
- 250 g pievagrybių;
- 1 vidutinio dydžio moliūgo;
- 2 skiltelės česnako;
- 3 šaukštai grietinės;
- 1 saldžiosios paprikos;
- 1 svogūnas;
- 50 g sūrio;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Moliūgą nulupkite ir supjaustę sudėkite minkštimą virti, kol jis pusiau išvirs.
- Pipirą supjaustykite juostelėmis.
- Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
- Susmulkinkite pievagrybius.
- Į šiuos ingredientus įpilkite smulkiai supjaustyto česnako ir viską pakepkite keptuvėje
- Į daržoves sudėkite moliūgo griežinėlius ir grietinę. Troškinant įberkite druskos ir pipirų.
- Dabar užpilkite daržoves sultiniu, kuriame buvo virti moliūgai. Viską sutrinkite trintuvu. Patiekite dubenėlyje užbarstę sūrio ir pridėję grietinės.