Šiandien prekybos centrai gali pasiūlyti itin platų įvairiausių saldumynų asortimentą, tačiau daugelis mūsų su nostalgija prisimena tuos pyragėlius, kurių per pertraukas bėgdavome nusipirkti mokyklos bufete. Pasigaminti tokį kremą tikrai nėra labai sudėtinga – tereikia vadovautis žemiau pateiktais nurodymais.
Jums reikės:
- 400 ml pieno
- 100 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 4 valg. š. miltų
- 10 g vanilinio cukraus
- Pyragėlių formelių
Kaip gaminti?
Į puodą įpilkite 1,5 stiklinės pieno. Užvirinkite.
Į dubenį supilkite likusį pieną. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, cukraus ir vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišykite.
Į dubenį supilkite karštą pieną, nuolat maišykite.
Viską vėl supilkite į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite 1-2 minutes.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir toliau maišykite.
Į šiltą masę sudėkite sviesto riekeles ir išmaišykite iki vientisos masės.
Atvėsinkite. Gautas kremas turi būti vientisos konsistencijos ir pakankamai tirštas.
Supilkite kremą į konditerinį maišelį ir išspauskite į pyragėlių formeles. Galite papuošti kokosų ar šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Tartalečių užpildas
Jums reikės:
- 150 g sausainių
- 80 g sviesto
- 40 g šokolado (nebūtina)
- Pyragėlių formelių
Kaip gaminti?
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu.
Įdėkite lydyto sviesto.
Išmaišykite iki vientisos masės. Galite įdėti lydyto šokolado.
Gautą mišinį sudėkite į pyragėlių formeles. Valandą palaikykite šaldytuve.
Pyragėlių viršų papuoškite kremu.
Skanaus!