Home Receptai Krapų padažas žiemai: paruošite vos per kelias minutes

Krapų padažas žiemai: paruošite vos per kelias minutes

0
Krapų padažas žiemai: paruošite vos per kelias minutes

Nors dabar mūsų akis vis dar džiugina žaluma, tačiau nespėsime nė mirktelėti, kai už lango matysime sniego pusnis. Jei norite kuo ilgiau mėgautis vasarišku žalumynų skoniu, rekomenduojame pasigaminti krapų padažą, kurio skonis jus maloniai nustebins.

Šis padažas idealiai tinka prie bulvių, mėsos ir žuvies patiekalų. Vos šaukštas šio padažo tikrai paskanins bet kurias salotas. Jei norite, kad padažo skonis būtų sodresnis, krapus galite derinti ir su kitomis prieskoninėmis žolelėmis. Pavyzdžiui, aš visada paruošiu kelis indelius padažo su kalendromis. Toks padažas tiesiog tobulai dera su mėsos patiekalais!

Jums reikės:

  • 1 ryšelio krapų
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 citrinos

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite didelį krapų ryšelį. Kad pašalintumėte visus nešvarumus ir įvairius vabzdžius, žalumynus pamirkykite vandenyje 5-10 minučių. Išdžiovinkite.

Nuimkite stiebus ir sudėkite žalumynus į maišytuvo dubenį. Ant viršaus išspauskite pusės citrinos sultis.

Įdėkite česnako, supilkite alyvuogių aliejų (galima pakeisti saulėgrąžų aliejumi) ir sutrinkite iki vientisos masės.

Padažą supilkite į švarų, sausą stiklainį, uždarykite dangtelį. Laikykite šaldytuve.

Krapų padažą galima sūdyti, bet aš mieliau nenaudoju papildomų prieskonių. Jie iškreipia tiesiog nepakartojamą žalumynų skonį. Nebijokite žiemai pasigaminti daugiau tokių ruošinių. Iš patirties žinau: kad ir kiek paruoščiau šio padažo, jo vis tiek neužteks!