Dabar vis dar galime džiaugtis vešinčia žaluma, tačiau nespėsime nė apsidairyti, kai žaliuojančias pievas pakeis sniego pusnys. Jei norite kuo ilgiau mėgautis šviežių žolelių aromatais, žiemai pradėkite ruoštis jau dabar.
Šį kartą siūlome pasigaminti krapų padažą, kuris puikiai tinka prie bulvių, mėsos ir žuvies patiekalų. Krapus taip pat galite pakeisti ir kitomis prieskoninėmis daržovėmis – kasmet pasiruošiu ir kalendros padažo, kuris idealiai tinka prie mėsos patiekalų.
Jums reikės:
- 1 ryšelio krapų
- 3 česnako skiltelių
- 1 arb. š alyvuogių aliejaus
- 0,5 citrinos
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite krapus ir 5-10 minučių pamirkykite vandenyje. Išdžiovinkite krapus.
Nupjaukite stiebų galus ir sudėkite žalumynus į trintuvą. Išspauskite pusės citrinos sultis.
Įdėkite česnako skilteles ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai sutrinkite.
Padažą supilkite į švarų, sausą stiklainį, užsukite dangtelį. Laikykite šaldytuve.
Krapų padažą galima sūdyti, bet aš mieliau nenaudoju papildomų prieskonių.
Pasigaminkite daug tokių ruošinių: iš patirties žinau, kad ir kiek jų pasigaminčiau, žiemai jų vis tiek neužtenka!