Skanūs pyragaičiai prie arbatos!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 400 g
- Cukrus – 70 g
- Pienas – 150 ml
- Augalinis aliejus – 20 ml
- Mielės – 6 g
- Vanduo – 30 ml
- Žiupsnelis druskos
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Sviestas – 100-150 g
- Cukraus pudra
Gamybos būdas:
- Į šiltą vandenį įdėkite mielių ir palikite šiek tiek pastovėti.
- Šiltame piene šakute išplakite kiaušinius, cukrų ir druską.
- Po to sumaišykite su mielių mišiniu.
- Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
- Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir įmaišykite augalinį aliejų.
- Tešlą paskleiskite riebalais išteptame dubenyje.
- Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos. Tešla turėtų padidėti maždaug 1,5-2 kartus.
- Išminkykite paruoštą tešlą, padalykite ją į 6 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite apvalų rutuliuką.
- Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą maždaug 18 cm pločio lakštą. Aptepkite jį sviestu ir susukite į ritinėlį. Šiek tiek ištempkite ritinį į šonus, kad jis būtų šiek tiek ilgesnis. Peilio galu perpjaukite ritinį išilgai pusiau, kad tešla nesutrūktų. Paruošite dvi sluoksniuotos tešlos juostelės.
- Kiekvieną juostelę suvyniokite suformuodami krafiną ir sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą.
- Krafinus uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite valandai, kad pakiltų.
- Kepkite 200°C temperatūroje 20 minučių.
- Išimkite paruoštus krafinus ir pabarstykite cukraus pudra.
Sėkmingo gaminimo!