Prieš daugelį metų vyro giminaitė mane išmokė gaminti šiuos kotletus. Nuo to laiko tai vienintelis būdas, kaip juos gaminu, o draugės, kolegės ir kiti svečiai visuomet paklausia, koks tai receptas. Visa paslaptis glūdi tame, kad į faršą įdedu varškės. Dėl to kotletai tampa minkšti ir purūs, o jų skonis tampa švelnus, ir varškė kotletams suteikia kreminę tekstūrą.
Kotletus su varške nėra sudėtingiau pagaminti nei įprastus. Juos galima kepti orkaitėje arba keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių. Jei prie jų norite parinkti puikų padažą, receptą rasite straipsnio pabaigoje.
Ingredientai
- Malta kiauliena 500 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Varškė 200 g
- Džiūvėsėliai 50 g
- Vanduo 50 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 šaukštelis
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
Paruošimo būdas
Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.
Nulupkite svogūnus bei česnakus ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite į varškės ir mėsos mišinį, ir išmaišykite.
Atskirai sumaišykite džiūvėsėlius su vandeniu ir suberkite į maltą mėsą bei gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Prie kotletų būtinai pasigaminkite grietinės padažo. Puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir 2 min. kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, įdėkite 150 g grietinės, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir troškinkite dar 4 minutes.
Skanaus!