Moliūgų kotletai yra tai, ką mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai. Skonį girs visi, net nežinant, kodėl jis toks išskirtinis.
Moliūgai aprūpina organizmą vitaminais C, E ir B. Moliūguose yra pektino, kalcio, karotino, geležies, cinko ir vario. Įdėdami šios ryškios daržovės į patiekalus, jūs juos praturtinate.
Ingredientai:
400 g maltos vištienos
500 g moliūgo
2 šaukštai miltų
2 šaukštai augalinio aliejaus
1 svogūnas
druska
pipirai
petražolės
Gaminimas:
Nulupkite moliūgą. Supjaustykite gabalėliais ir išvirkite. Sutrinkite moliūgą su trintuvu. Sumaišykite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą svogūną, miltus, druską, pipirus ir moliūgą, jei reikia, šiek tiek įpilkite vandens, kur virė moliūgai.
Eksperimentais įrodyta, kad malta vištienos mėsa geriausiai dera su moliūgu, jo skonis yra neutraliausias. Iš gautos masės suformuokite kotletus. Įdėkite juos į riebalais išteptą formą. Ir kepkite 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Moliūgų kotletai paruošti. Pabarstykite žolelėmis ir patiekite šiltus. Jie gausis sultingi ir pikantiški, labai įdomaus skonio.
Skanaus!