Iš maltos mėsos pabandžiau pagaminti šį nepakartojamą patiekalą. Gavosi nepaprastai skanūs kepti kotletai gardžiame padaže. Mes juos valgėme net be jokio garnyro, nes jie buvo tiesiog puikūs!
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Aliejaus
- 1/2 stiklinės ryžių (200 ml)
- 1 stiklinės vandens (200 ml)
- Druskos pagal skonį
Mėsai paruošti:
- 1/2 kiniško kopūsto
- 2 stiklinių verdančio vandens
- 500 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 3 šaukštų džiūvėsėlių
Padažui:
- 1 svogūno
- 1 morkos
- Aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 200 g grietinėlės
- 500 ml vandens
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Papuošimui:
- Krapų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite ryžius. Trumpai pakepinkite juos keptuvėje su aliejumi, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol visas vanduo išgaruos.
Smulkiai supjaustykite kopūstus, užpilkite verdančiu vandeniu, sumaišykite ir palikite kurį laiką pastovėti.
Mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Iš kopūstų išspauskite vandenį ir supilkite į maltą mėsą.
Taip pat įdėkite 1 kiaušinį, 1 arbatinį šaukštelį druskos, prieskonių pagal skonį ir virtus ryžius ir viską išmaišykite.
Gaminkite vienodo dydžio kotletus.
Pavoliokite juos į džiūvėsėlius ir sudėkite ant aliejumi pateptos skardos.
Kepkite 20 minučių iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje su aliejumi 1-2 minutes pakepinkite svogūną.
Suberkite morkas ir troškinkite 5 minutes, įspauskite 2 skilteles česnako, įpilkite 200 g grietinėlės ir 500 ml vandens.
Užvirkite, trumpai pavirkite ir tada nuimkite nuo viryklės.
Supilkite padažą ant kotletų ir troškinkite dar 20-30 minučių.
Papuoškite krapais ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!