Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Pats skaniausias močiutės patiekalas: gardūs cukinijų kotletai

Paprastas cukinijų kotletų receptas! Šie sodraus skonio maltiniai patiks netgi tiems, kurie nemėgsta patiekalų iš cukinijos.

Patiekalas patrauklus ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams. Jis toks puikus, kad net galite drąsiai tiekti ant šventinio stalo.

Sudėtis:

350 g maltos mėsos (jautienos, kiaulienos, vištienos arba kalakutienos)

1 nedidelė cukinija

augalinis aliejus

2 kiaušiniai

2 šaukštai manų kruopų

džiūvėsėliai

juodieji pipirai

druska

Paruošimas:

Nulupkite cukiniją ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė yra didelė, taip pat pašalinkite jos vidurinę dalį su sėklomis.

Šiek tiek cukiniją nusunkite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.

Įmuškite kiaušinius į dubenį su malta mėsa, sudėkite cukiniją ir pridėkite manų kruopas.

Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

Penkiolikai minučių dubenį atidėkite į šalį, kad manų kruopos pribrinktų.

Išminkykite maltą mėsą ir drėgnomis rankomis suformuokite plokščius maltinius.

Pavoliokite gautus kotletus džiūvėsėliuose.

Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 8-10 min., kol švelniai paruduos.

Patiekiami kotletai su grietine arba natūraliu jogurtu, geriausia – su šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---