Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Cukinijų kotletų receptas: labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas!

Patyrusiai šeimininkei sunku įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairiausių patiekalų: pradedant įvairiais užkandžiais, ir baigiant įmantriais karštais patiekalais.

Šį kartą pasidalinsime cukinijų kotletų receptu: paruošti šį patiekalą galėsite iš kelių nebrangių maisto produktų, o  šio kulinarinio šedevro skonis jus tikrai maloniai nustebins. Taigi, kibkime į darbą!

Jums reikės:

  • Vidutinio dydžio cukinijos (arba kelių nedidelių)
  • 200-300 g duonos
  • 5-6 česnakų skiltelių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Pirmiausia nuskuskite cukinijos žievelę ir išimkite sėklas. Nupjaukite cukinijų kotelius.

Nuluptas cukinijas sutarkuokite, įberkite druskos ir palikite 10 minučių pastovėti.

Duoną sutrinkite elektriniu smulkintuvu (taip pat galite duoną trupinti rankomis, bet nusiteikite, kad tai užtruks ilgiau).

Išspauskite česnakus.

Nusunkite cukinijos minkštimą.

Įmaišykite sutrintą duoną.  Įdėkite išspaustų česnakų, įmuškite kiaušinius. Įberkite maltų juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Iš gautos masės formuokite kotletus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus.

Skanaus!

Kotletus geriausia patiekti su grietine. Šie cukinijų kotletai labai skanūs ne tik karšti, bet taip pat ir atvėsę. Būtinai išsisaugokite šį cukinijų kotletų receptą!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---