Prieš daugelį metų vienas mano vyro giminaitis išmokė mane gaminti šiuos kotletus. Nuo to laiko tai vienintelis būdas, kaip juos ruošiu, o draugės, kolegės ir kiti svečiai nori gauti šio patiekalo receptą. Į maltą mėsą įdedu varškės! Dėl to mėsos kukuliai tampa minkšti ir purūs, įgauna kreminį skonį.
Kotletus su varške nėra sunku pagaminti. Juos galima kepti orkaitėje arba keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Jei ieškote puikaus padažo šiam patiekalui, jo receptą rasite kotletų recepto pabaigoje.
Sudedamosios dalys:
- Malta kiauliena 500 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Varškė 200 g
- Džiūvėsėliai 50 g
- Vanduo 50 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 šaukštelis
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
Gaminimo būdas:
Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Varškės masę sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.
Nulupkite svogūnus ir česnaką, ir trintuvu sutrinkite juos iki smulkios masės. Sudėkite į varškės ir mėsos mišinį, ir išmaišykite. Sudėkite svogūnus ir česnakus.
Su vandeniu sumaišykite džiūvėsėlius ir sudėkite į maltą mėsą bei gerai išmaišykite.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Rankomis suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.
Prie mėsos kotletų būtinai pasigaminkite grietinės padažo. Puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir maišydami 2 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, 150 g grietinės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 4 minutes.
Skanaus!