Prieš daugelį metų vienas mano vyro giminaitis išmokė mane gaminti šiuos kotletus. Nuo to laiko tai vienintelis būdas, kaip juos ruošiu, o draugės, kolegės ir kiti svečiai nori gauti šio patiekalo receptą. Į maltą mėsą įdedu varškės! Dėl to mėsos kukuliai tampa minkšti ir purūs, įgauna kreminį skonį.

REKLAMA

Kotletus su varške nėra sunku pagaminti. Juos galima kepti orkaitėje arba keptuvėje – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Jei ieškote puikaus padažo šiam patiekalui, jo receptą rasite kotletų recepto pabaigoje.

Sudedamosios dalys:

  • Malta kiauliena 500 g
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Varškė 200 g
  • Džiūvėsėliai 50 g
  • Vanduo 50 ml
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Česnakai 2 skiltelės
  • Druska 1 šaukštelis
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus pagal skonį

Gaminimo būdas:

REKLAMA

Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Varškės masę sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniais, druska ir pipirais.

Nulupkite svogūnus ir česnaką, ir trintuvu sutrinkite juos iki smulkios masės. Sudėkite į varškės ir mėsos mišinį, ir išmaišykite. Sudėkite svogūnus ir česnakus.

REKLAMA

Su vandeniu sumaišykite džiūvėsėlius ir sudėkite į maltą mėsą bei gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Rankomis suformuokite kotletus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite 30-35 minutes 180°C temperatūroje.

Prie mėsos kotletų būtinai pasigaminkite grietinės padažo. Puode ištirpinkite 30 g sviesto, suberkite 30 g miltų ir maišydami 2 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Įpilkite 250 ml verdančio vandens, 150 g grietinės, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 4 minutes.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].