Galite rasti daugybę įvairių kotletų receptų. Kai kurie jų kepami su putpelių kiaušiniais, su bulvių ar sūrio įdaru, ir t.t. Kartais šeimininkės kotletus iškepa ir be mėsos – tam galima naudoti ryžius, grikius ar žuvį. Kiekvienas mūsų gali išsirinkti labiausiai patinkantį kotletų receptą, o šį kartą norime su jumis pasidalinti vienu receptu, kuris tikrai vertas jūsų dėmesio.
Šiuo receptu pasidalino talentinga maisto tinklaraštininkė Alina Foody, kuri užtikrina, kad paruošti šį skanų patiekalą tikrai nebus labai sudėtinga!
Jums reikės:
- 500 g kiaulienos
- 2 svogūnų
- 60 g batono
- 150 ml pieno
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 3 arb. š. pomidorų padažo
- 1 marinuoto agurko
- 0,5 arb. š. cukraus
- 120 g kietojo sūrio
Kaip gaminti?
Batoną pamirkykite piene.
Kiaulieną sumalkite mėsmale ir įmaišykite piene išbrinkusį batoną.
Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Suberkite į gilų indą. Supilkite actą, suberkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pasimarinuoti.
Marinuotą agurką supjaustykite apskritimais, o kietąjį sūrį – plonais griežinėliais.
Iš kiaulienos faršo suformuokite 9 plokščius kotletus. Išdėliokite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Mėsos ruošinius sutepkite pomidorų padažu. Užberkite pamarinuotų svogūnų, uždėkite marinuotų agurkų ir kietojo sūrio.
Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20–25 minutes.
Štai ir viskas! Šiuos kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru: bulvėmis, makaronais ar koše. Sodrus mėsos skonis su puikiai derančiais ingredientais tikrai nepaliks abejingų. Tokį patiekalą tikrai gaminsite dar ir dar kartą!