Kotletai visiems puikiai žinomas patiekalas. Bet ar bandėte juos kada pasidaryti lydyto sūrio padaže? Jei ne, siūlome kuo greičiau pabandyti!
Ingredientai:
- malta mėsa – 500 g;
- lydytas sūris su grybais – 1 pakelis;
- svogūnas – 1 vnt.;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- batonas – kelios riekelės, pagal poreikį;
- itališkos žolelės – pagal skonį;
- laiškiniai česnakai – pagal skonį;
- krapai – pagal skonį;
- miltai – 1-2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Mėsą su svogūnais perleiskite per mėsmalę. Įmuškite kiaušinį į faršą ir sudėkite kiek norite susmulkinto batono. Įberkite itališkų žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių.
Lydytą sūrį sumaišykite su susmulkintais krapais ir išspaustu česnaku. Sūrį sudėkite į keptuvę su kotletais ir užpilkite trupučiu vandens. Troškinkite, kol mėsa suminkštės, galiausiai įdėkite šaukštelį miltų, kad padažas sutirštėtų. Skanaus!