Ypatingas receptas, kurį tikrai verta išbandyti!
REKLAMA
Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 2 kg pomidorų;
- 2 paprikų;
- ryšulėlio petražolių;
- ryšulėlio kalendros;
- 1-2 česnako galvučių;
- aitriosios paprikos (nebūtina);
- arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- arbatinio šaukštelio kalendros sėklų;
- 1 didelės morkos arba 2 mažų morkų;
- svogūno;
- 100 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
- 60 ml 9% acto;
- 4 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų druskos.
Iš šių ingredientų paruošite 3 vieno litro talpos stiklainius marinuotų korėjietiško stiliaus pomidorų.
REKLAMA
Gaminimo eiga:
- Pomidorų kotelį nupjaukite ir perpjaukite pomidorus per pusę arba išilgai (priklausomai nuo dydžio).
Įdėkite juos į gilų dubenį.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite saulėgrąžų aliejuje, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
- Supjaustykite morkas plonomis juostelėmis.
- Iš paprikų ir aitriųjų paprikų išimkite sėklas. Supjaustykite trumpomis, storomis juostelėmis ar griežinėliais.
REKLAMA
- Į dubenį, kur yra sudėti pomidorai, suberkite morkas ir paprikas.
- Įdėkite susmulkintus česnakus, garstyčių sėklas, maltus juoduosius pipirus, actą, druską ir cukrų.
- Įdėkite keptą svogūną su visu aliejumi. Labai gerai išmaišykite.
REKLAMA
- Įberkite susmulkintas žoleles (petražoles ir kalendras). Dar kartą išmaišykite.
- Palikite daržoves marinuotis 3 valandas kambario temperatūroje. Uždenkite dangčiu ir viską dar kartą pamaišykite kas 30 minučių. Iš jų turi išsiskirti gana daug sulčių.
REKLAMA
- Pomidorus su visomis daržovėmis kiek įmanoma talpiau sudėkite į sterilizuotus (1 litro talpos) stiklainius: arba sudėkite visas daržoves kartu arba keiskite pomidorų sluoksnius su likusiomis daržovėmis. Mes sudėjome pomidorus į talpą, kad gautume gražius, tvarkingus stiklainius.
REKLAMA
- Pabaigoje į stiklainius supilkite likusį marinatą ir uždenkite sterilizuotais dangteliais.
REKLAMA
- Stiklainius sudėkite į aukštą puodą, kurio dugnas išklotas švaria šluoste. Į puodą įpilkite šalto vandens, kad jis padengtų ¾ stiklainių aukščio.
- Ant silpnos ugnies sterilizuokite stiklainius 20 minučių nuo vandens užvirimo.
REKLAMA
- Išimkite juos po vieną iš vandens ir sandariai uždarykite.
- Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir uždenkite šilta antklode, kol jie visiškai atvės.
REKLAMA
- Padėkite stiklainius į įprastą laikymo vietą.
Išbandykite kartu su artimaisiais!
Gero apetito!
Vaizdo medžiagą žiūrėkite čia:
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].