Labai skanios vištienos kulšelės!
Ingredientai:
Kopūstas – 6 lapai;
Vištienos kulšelės – 6 vienetai;
Ryžiai – pusė puodelio;
Svogūnas – 1 vienetas;
Česnakas – 4 skiltelės;
Morka – 1 vienetas;
Paprika – 1 vienetas;
Pomidorų pasta – 70 gramų;
Grietinė – 200 gramų;
Vandens – 1 puodelis;
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
Druskos pagal skonį.
Pomidoras – 1 vienetas;
Bazilikai – 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminimas:
Vištienos kulšeles apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir kepkite keptuvėje, kol kulšelės apkeps iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Kopūstų lapus virkite verdančiame vandenyje iki kol suminkštės.
Išvirkite ryžius, kol suminkštės. Pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Tuomet supilkite ryžius ir kartu pakepinkite.
Ant kopūsto lapo dėkite ryžius su daržovėmis, ant jų – vištienos kulšelę, o ant jos viršaus – vėl ryžiai. Įvyniokite viską į kopūsto lapą tarsi į voką. Sudėkite juos į keptuvę.
Smulkiai supjaustykite papriką ir sudėkite tarp kopūstų, ant viršaus pabarstykite susmulkintą česnaką. Padažo gaminimas – sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, įdėkite baziliko, cukraus ir druskos pagal skonį. Užpilkite padažą ant kopūstų suktinukų ir troškinkite 30–40 minučių.
Supjaustykite pomidorą į apskritimus, paskleiskite ant kopūstų suktinukų ir dar 10 minučių troškinkite. Papuoškite patiekalą žolelėmis. Skanaus!