Kopūstų salotos bus puikus garnyras žiemą. Gerai tai, kad šios salotos tinka prie bet kokio patiekalo, tad jos tikrai jums neatsibos!
Ingredientai:
- kopūstai – 1,5 kg
- svogūnai – 500 g
- paprikos – 500 g
- morkos – 500 g
- pomidorai – 500 g
- augalinis aliejus – 200 ml
- druska – 50 g
- cukrus – 100 g
- actas 9% – 80 ml.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, pomidorus supjaustykite griežinėliais, paprikas – juostelėmis. Daržoves sudėkite į dubenį, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įdėkite cukraus ir įpilkite augalinio aliejaus ir acto. Gerai viską išmaišykite ir leiskite pastovėti maždaug 40 minučių, retkarčiais vis pamaišydami kopūstų salotas.
Salotas sudėkite į švarius stiklainius ir uždenkite dangteliais. Stiklainius sudėkite ant rankšluosčio puode ir užpilkite šiltu vandeniu iki beveik viršaus. Kai vanduo užverda, dar pavirkite stiklainius su salotomis bent 40 minučių. Tada užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite juos, kol visiškai atvės.