Jei mėgstate kopūstų salotas, kurios kavinėse yra patiekiamos prie pagrindinių patiekalų, turime jums puikių naujienų! Dabar tokias salotas galite pasigaminti ir jūs patys namuose. Geriausia salotas ruošti iš vakaro, kad visi skoniai gerai susijungtų.
Jas paruošti visai nesudėtinga, o pagal šį „YouTube“ kanalo receptą tai galėsite padaryti ir be jokios ankstesnės maisto gaminimo patirties.
Šios salotos puikiai tinka, pavyzdžiui, prie keptos vištienos, tačiau jas galite patiekti ir su kitais patiekalais arba valgyti jas vienas.
Jums reikės:
- 1 kopūsto galvos
- 3 morkų
- 1/2 svogūno
- 1/2 stiklinės cukraus
- Druskos
- Baltųjų pipirų
- 2 šaukštų grietinės
- 4 šaukštų majonezo
- Šiek tiek acto
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuimkite kopūstų viršutinius pažeistus lapus.
Išpjaukite kotą.
Tada smulkiai sutarkuokite kopūstą tarka arba, dar geriau, naudokite virtuvinį kombainą.
Sutarkuotus kopūstus sudėkite į puodą.
Kopūstus užpilkite šaltu vandeniu.
Palikite 30 minučių pastovėti.
Nuskuskite morkas ir nupjaukite jų žalius galus.
Smulkiai sutarkuokite.
Taip pat sutarkuokite jas tarka ar virtuviniu kombainu kaip ir kopūstus.
Tada kopūstus nusausinkite.
Sudėkite juos į didesnį dubenį ir suberkite morkas.
Viską gerai išmaišykite.
Nulupkite pusę svogūno.
Pusę svogūno sutarkuokite smulkia tarka.
Pagardinkite viską druska ir pipirais.
Įdėkite majonezo, pagal skonį įpilkite šiek tiek acto ir įdėkite grietinės.
Salotas gerai išmaišykite.
Jei reikia, pagardinkite dar šlakeliu acto, įberkite druskos ir patiekite.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: